Dijkstra

Per 14 november 2021 zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Hieronder een overzicht hoe wij ons opstellen in de nieuwe situatie.

Coronatoegangsbewijs
In uitvaartcentra, crematoria en op begraafplaatsen is geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk. U zult hier dus niet op gecontroleerd worden. Uiteraard gaan wij ervan uit dat mensen die klachten hebben uit voorzorg thuis blijven.

Persoonlijke gesprekken
Het regelen van een uitvaart kan thuis plaatsvinden. Bij dit gesprek mogen maximaal 4 mensen aanwezig zijn. Daarnaast dient de 1,5 meter maatregel in acht te worden genomen en dient de ruimte goed geventileerd te worden. Indien gewenst kan een gesprek altijd plaats vinden bij ons op locatie of digitaal.

1,5 meter afstand
Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dit is ook het beleid in onze uitvaartcentra. Wij vragen u om de aanwijzingen van ons personeel desgevraagd op te volgen.

Mondkapjes
Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Basisregels
De basisregel: handen wassen en geen handen schudden blijft van kracht. Onze medewerkers zullen u dan ook geen hand geven. In onze uitvaartcentra staat bij de ingang een zuil waar u uw handen kunt ontsmetten.

Groepsgrootte & Catering
Er zijn geen beperkingen aangaande het aantal mensen dat wij mogen ontvangen in onze uitvaartcentra. Wel dient ten alle tijden de 1,5 meter maatregel te worden nageleefd. Qua catering is alles mogelijk.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 0800-0375.

Al vanaf jonge leeftijd zit het zorgen voor dieren en de natuur in mijn bloed. In 1916 is ons familiebedrijf opgericht, waarbij wij altijd al voor dieren en de natuur hebben gezorgd. Inmiddels ben ik de vierde generatie. Het buiten werken en bezig zijn met dieren brengt mij rust. Hoewel ik mijn werk als agrariër prachtig vind, miste ik iets in mijn werkbare leven en dat was zorg voor de mens. Inmiddels werk ik alweer 3,5 jaar bij Associatie Uitvaartverzorging, waarvan de laatste 1,5 jaar in het verzorgingsteam. Dit maakt mijn plaatje compleet, ik zorg nu voor mens, dier en natuur.

Het ophalen en verzorgen van een overledene is ontzettend dankbaar werk. Samen met de nabestaanden
zorgen wij ervoor dat de overledene goed verzorgd wordt. Ik ben tot steun voor de familie die achterblijft en dat is ontzettend mooi om te doen.

‘Is werken bij een uitvaartverzorging niet zwaar?’, wordt er vaak aan mij gevraagd. Dat is het soms zeker, maar na een lange dag werken kom ik thuis tussen de dieren en de natuur waar ik tot rust kom en mijn balans altijd terug kan vinden. Zo hoop ik nog vele jaren dit werk te mogen doen. Want door dit werk besef ik mij des te meer: ‘Het leven is eindig... maar de liefde blijft’.

 

 
 
Altijd een takenlijst in mijn hoofd, een verantwoordelijke baan en een druk sociaal leven maakte dat ik - 25 jaar terug - op zoek ging naar meer balans tussen inspanning en ontspanning. Zo ontdekte ik yoga. Door de oefeningen en het bewuste ademen vond ik een diepere ontspanning.

Lees meer: Rust kan je altijd terug vinden in jezelf

De afgelopen maanden hebben wij ons met hart en ziel ingezet om een waardig en warm afscheid mogelijk te maken voor iedereen die een dierbare verloor.
Met dit gebaar willen we tonen dat we eenieder die geraakt is door corona een warm hart toedragen.

 

 
Wandelen helpt mij om in balans te blijven. Ik ben begonnen met wandelen toen mijn zoons op de lagere school zaten. In eerste instantie voor de gezelligheid samen met andere schoolpleinmoeders. Inmiddels zijn mijn zoons volwassen en ligt het schoolplein ver achter mij, maar wandelen is gebleven. Het geeft me energie en brengt me rust. Als ik samen met mijn vriendin loop, praten we heel wat af over wat ons bezighoudt. Onze gezinnen, ons werk of de actualiteiten.

Lees meer: Onze heldin in Zaandam: medewerker uitvaartcentrum Chantal