Dijkstra

Het coronavirus zorgt ervoor dat wij onze dienstverlening moeten aanpassen aan de regels die de overheid heeft opgesteld. Wij zijn er trots op dat onze medewerkers, onder deze moeilijke omstandigheden, toch heel veel mooie uitvaarten verzorgen.

De belangrijkste regel blijft: houd 1,5 meter afstand. Die regel geeft beperkingen; onderstaand treft u een aantal maatregelen aan die wij hebben genomen om deze afstand te kunnen waarborgen. Want het gezondheidsbelang van onze opdrachtgevers, bezoekers en medewerkers blijft voorop staan.

Uiteraard zijn wij altijd bereikbaar voor vragen of voor het melden van een overlijden: 0800-0375 .

Maatregelen

Op basis van de richtlijnen van het RIVM hebben wij de volgende maatregelen getroffen: 

  • Voor het regelgesprek van de uitvaart bieden wij u de keuze om het gesprek telefonisch of via beeldbellen te voeren.
  • Wij schudden geen handen en houden steeds 1,5 meter afstand.
  • In onze uitvaartcentra is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Bij de uitvaart, een afscheidsbezoek of condoleance geldt een maximum aantal bezoekers. In overleg met u zullen wij de beste vorm bepalen.
  • Een pagina op onze herdenksite, waar bezoekers een boodschap of foto kunnen plaatsen, kan een mooie aanvulling zijn voor mensen die niet naar de condoleance kunnen komen. 
  • rijdende laatste groet
    Bij onze uitvaartcentra in Alkmaar, Castricum en Wormerveer bestaat de mogelijkheid tot een “rijdende laatste groet”. Hierbij wordt de kist buiten zodanig geplaatst, dat het mogelijk is er met de auto langs te rijden. Afhankelijk van de drukte is het mogelijk om even uit te stappen en afscheid te nemen.
  • Nazorg- en informatiegesprekken kunnen telefonisch of online plaatsvinden.
  • De Vraagbaak (ons inloopspreekuur in Alkmaar en Purmerend) is alleen telefonisch of digitaal bereikbaar (075-6478747 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Inspiratie

De maatregelen zorgen voor wat beperkingen. Daarom reiken wij u met dit document graag wat ideeën aan met dingen die wel mogelijk zijn en waarmee u van de uitvaart een bijzonder en persoonlijk afscheid maakt. Troost bieden op afstand, vraagt ook om creativiteit. Hier vindt u een aantal ideeën.  

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Bel ons dan gerust via 075-6478747 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.