van_de_Nes

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat wij de afgelopen tijd onze dienstverlening moesten aanpassen naar de regels die de overheid had opgesteld. Wij zijn er trots op dat onze medewerkers, onder deze moeilijke omstandigheden, toch heel veel mooie uitvaarten hebben mogen verzorgen.

Gelukkig zijn er weer verdere versoepelingen. De belangrijkste regel blijft: houd 1,5 meter afstand. Die regel geeft nog wel wat beperkingen; onderstaand treft u een aantal maatregelen aan die wij hebben genomen om deze afstand te kunnen waarborgen. Want het gezondheidsbelang van onze opdrachtgevers, bezoekers en medewerkers blijft voorop staan.

Uiteraard zijn wij altijd bereikbaar voor vragen of voor het melden van een overlijden: 0800-0375 .

Maatregelen

Op basis van de richtlijnen van het RIVM, houden wij ons uiteraard aan de regels: geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden. Daarnaast hebben wij de volgende maatregelen getroffen: 

  • Voor het regelgesprek van de uitvaart bieden wij u de keuze om het gesprek via de telefoon, skype of facetime te voeren, het gesprek in een van onze uitvaartcentra te laten plaatsvinden of om het gesprek bij u thuis te voeren. Een bespreking bij u thuis kan alleen na een gezondheidscheck en indien het voor u mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. Als de bespreking in ons uitvaartcentrum plaatsvindt, zorgen wij zelf voor een opstelling met voldoende ruimte. In overleg met u wordt bepaald hoeveel mensen hierbij aanwezig kunnen zijn.
  • Bij een afscheidsbezoek of condoleance geldt geen maximum aantal bezoekers meer. Om wel de afstand van 1,5 meter te kunnen bewaren, zullen wij in overleg met u de beste vorm voor het bezoek bepalen.
  • Een pagina op onze herdenksite, waar bezoekers een boodschap of foto kunnen plaatsen, kan een mooie aanvulling zijn voor de mensen die mogelijk nog niet naar de condoleance kunnen komen. 
  • rijdende laatste groet
    Bij onze uitvaartcentra in Alkmaar, Castricum en Wormerveer bestaat de mogelijkheid tot een “rijdende laatste groet”. Hierbij wordt de kist buiten zodanig geplaatst, dat het mogelijk is er met de auto langs te rijden. Afhankelijk van de drukte is het mogelijk om even uit te stappen en afscheid te nemen.
  • Nazorg- en informatiegesprekken kunnen op basis van uw voorkeur telefonisch, op een van onze locaties of bij thuis plaatsvinden, afhankelijk van de mogelijkheid tot afstand houden.

Inspiratie

De 1,5 meter-regel zorgt nog wel voor wat beperkingen. Daarom reiken wij u met dit document graag wat ideeën aan met dingen die wel mogelijk zijn en waarmee u van de uitvaart een bijzonder en persoonlijk afscheid maakt. Troost bieden op afstand, vraagt ook om creativiteit. Hier vindt u een aantal ideeën.  

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Bel ons dan gerust via 075-6478747 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.