van_Aarst
 
Wandelen helpt mij om in balans te blijven. Ik ben begonnen met wandelen toen mijn zoons op de lagere school zaten. In eerste instantie voor de gezelligheid samen met andere schoolpleinmoeders. Inmiddels zijn mijn zoons volwassen en ligt het schoolplein ver achter mij, maar wandelen is gebleven. Het geeft me energie en brengt me rust. Als ik samen met mijn vriendin loop, praten we heel wat af over wat ons bezighoudt. Onze gezinnen, ons werk of de actualiteiten.
 
Wanneer ik alleen loop, zoek ik graag de natuur op. Na al die jaren herken ik steeds meer vogels aan hun gefluit. Soms ben ik wat gespannen als ik begin met lopen maar aan het eind van de route voel ik me altijd weer opgeladen.
 
De rust en energie die ik krijg door het wandelen, hoop ik over te brengen in mijn werk. Met name in het contact met families die op bezoek komen in ons uitvaartcentrum. Voor hen is het een verdrietige tijd, waarin veel op ze af komt. Dan is het mooi als ik ze het vertrouwen kan geven dat er goed voor hun dierbare wordt gezorgd.
Dat zit vaak in de kleine dingen, een warm ontvangst van de familie als zij bij ons komen, luisteren naar hun herinneringen, oprechte aandacht voor hun wensen, bijvoorbeeld door samen de bloemen mooi te arrangeren.
 
Als de familie dan naar de uitvaartplechtigheid gaat en ik de rouwwagen nakijk voel ik me dankbaar dat ik dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.