Kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart

Afscheid nemen, dat is persoonlijk. De één doet het graag intiem en bescheiden, de ander juist groots en uitbundig. Aan de hand van jouw wensen maken wij een definitieve en volledige kostenbegroting. Zodat jij, voor de uitvaart, precies weet waar je financieel aan toe bent.

Kosten berekenen

Onze kostencalculator geeft je een goede eerste indruk van de kosten van een uitvaart. De calculator neemt je, stap voor stap, mee langs de verschillende keuzes. Zo krijg je een beeld van de verschillende kostencomponenten.

Je kunt ook gebruikmaken van onze voorzorgservice. Een medewerker komt dan bij je thuis om je volledig in te lichten over de te verwachten kosten. Aan zo’n voorzorggesprek zijn geen verplichtingen en/of kosten verbonden. Maak een afspraak door het onderstaande nummer te bellen.

Kostencalculator

Goedkope uitvaart

Heb je een kleine beurs? Of kies je bewust voor een ingetogen, bescheiden afscheid? Dan is een budgetuitvaart een goede optie. We werken dan met vastgestelde arrangementen. Dat betekent dat de keuze- en uitbreidingsmogelijkheden beperkt zijn en dat het tijdstip van de uitvaart door ons bepaald wordt. De goedkoopste uitvaart – Budgetuitvaart Puur – kost € 1.750. De Budgetuitvaart Zuiver kost € 2.025. Het verschil met ‘Puur’ is dat hier een afscheidsmoment kan plaatsvinden. Meer weten over de mogelijkheden voor een goedkope uitvaart of direct online zelf boeken? Neem contact op via 075 – 300 10 25.

Verzekeringen

Met een uitvaartverzekering dek je geheel of gedeeltelijk de kosten van een begrafenis of crematie. Zo zorg je ervoor dat alles goed geregeld is. Op dit vlak werken wij samen met DELA.

Natura of kapitaal

Bij een uitvaartverzekering kies je voor natura of kapitaal. Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een pakket van diensten, dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Dit betekent dat bijvoorbeeld de ondersteuning van de uitvaartverzorger, de kosten voor begraven of cremeren, de grafkist, de laatste verzorging en dergelijke zijn inbegrepen.  

Een kapitaal uitvaartverzekering keert geen diensten, maar geld uit. Dit geld is beschikbaar voor de nabestaanden. Zij kunnen zelf bepalen waar ze het geld voor de uitvaart aan uitgeven. Bijvoorbeeld aan de begrafenis of crematie, de afscheidsdienst, de catering of het grafmonument of de urn.