Online uitvaart regelen

Een uitvaart PUUR of ZUIVER regel je eenvoudig online via onderstaande samenstelmodule.

Begraven

Een mooie plek om naar toe te gaan, om herinneringen op te halen en je dierbare te gedenken. Spreekt dat je aan? Dan adviseren wij je graag over de mogelijkheden rondom begraven. Je kunt kiezen uit verschillende soorten begraafplaatsen, zoals een algemene begraafplaats of een natuurbegraafplaats. Daarnaast kan de uitvaartverzorger je informeren over de verschillende soorten graven.

Iedere begraafplaats heeft algemene graven. In zo’n graf huur je een plek voor een vastgestelde periode (meestal tien jaar). De gemeente bepaalt wie er in het graf worden bijgezet en na hoeveel jaar het graf geruimd wordt. Kies je voor een huurgraf? Dan ben je, voor een vastgestelde periode, de rechthebbende eigenaar. Jij bepaalt zelf wie er in het graf worden bijgezet en in veel gevallen kun je de huurperiode verlengen. Op sommige begraafplaatsen is het ook mogelijk om een graf te kopen, maar deze graven komen steeds minder voor.

Grafmonumenten

Onze partner Memorial Gedenktekens (tel: 072 533 06 91) verzorgt grafmonumenten. Door naar jouw ideeën te luisteren, creëren deze professionals al schetsend, een geheel eigen monument voor ieder budget.

Cremeren

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. De kosten zijn in veel gevallen lager dan bij een begrafenis. Zowel onze eigen locaties als de crematoria bieden mooi ingerichte aula’s, voor een warm en persoonlijk afscheid. Daarbij zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden voor het as.
Zo kun je het verstrooien, op een dierbare plek. Of bewaren, in een urnenmuur, (urnen)graf, bij je thuis of verwerkt in een sieraad.

Duurzame uitvaart

Leefde jouw dierbare duurzaam? Dan wil hij of zij misschien ook duurzaam herinnerd worden. Dat kan. Door te kiezen voor een natuurlijk grafmonument (van FSC hout of natuursteen), biologisch afbreekbare urn (van plantaardig materiaal) of een natuurbegraafplaats.

Op een natuurbegraafplaats liggen de graven in een natuurlijke omgeving.
Hier ervaar je de rust van de natuur. En heb je vaak niet eens door dat je over een begraafplaats loopt. Op een natuurbegraafplaats zijn alleen natuurlijke monumenten toegestaan (zoals een zwerfkei, boomschijf of het planten van een boom). En moet de lijkwade, kist of urn biologisch afbreekbaar zijn.

Natuurbegraven