van_Schagen

Als u uw familie, vrienden en andere belangstellenden uitnodigt voor een rouw- of condoleancebezoek in het uitvaartcentrum, dan wilt u hen vast iets te drinken (en te eten) aanbieden. Op dit gebied is veel mogelijk, van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden, vindt u hieronder een greep uit het assortiment.

Na de uitvaart is er meestal gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium, de begraafplaats of het uitvaartcentrum. Ook hiervoor is een breed assortiment aan dranken en spijzen beschikbaar. Uw uitvaartleider adviseert u graag over de mogelijkheden.

Koffie en theeKoffie en thee SUZ9786 klein
Frisdrank (diverse soorten)
Jus d'orange
Bier
Witte wijn/rode wijn/prosecco

RoomboterallerhandeKoekjes 2
Koekplateau (diverse grote koeksoorten)
Bonbons, zeebanket, kersenbonbons
Gebak
Slagroomsoesjes
Petit fours of mini-petitfours
Luxe broodjes
Luxe sandwiches
Saucijzenbroodjes

Amsterdamse schotelSoep SUZ9791 klein
Haringschotel
Toastjes, divers belegd
Soep
Borrelnootjes
Gemengde luxe noten
Spekkoek
Warme hapjes

Het is in Nederland gebruikelijk dat er bij de uitvaart of het rouwbezoek een vorm van catering is die wordt aangeboden aan de aanwezigen. Het tijdstip van de uitvaart, de aard van de uitvaart en het beschikbare budget bepalen veelal de keuze van de nabestaanden.

Traditioneel wordt er bij de uitvaart in ieder geval koffie, thee en frisdrank/sap aangeboden, vergezeld van cake, koek of gebak. Als het tijdstip van de uitvaart rond het middaguur ligt, wordt vaak gekozen voor het aanbieden van broodjes of iets ander hartigs. ’s Middags kan gekozen worden voor alcoholische dranken, vaak vergezeld van hapjes (in allerlei vormen) en/of een bittergarnituur.

Het eerste duurzame alternatief is het laten plaatsvinden van de catering op de locatie waar andere onderdelen van de uitvaart ook al hebben plaatsgevonden. Dit voorkomt verkeersbewegingen van de belangstellenden.

Om bij de toelevering onnodige kilometers te voorkomen, maken wij gebruik van regionale leveranciers die bij voorkeur duurzaam werken. Consumpties worden zo veel als mogelijk op maat ingekocht om verspilling te voorkomen. In veel gevallen kunt u overgebleven consumpties mee naar huis nemen. Daarnaast gebruiken wij koffie en thee met een keurmerk en geen bronwater maar kraanwater. Om plastic afval te minimaliseren, maken wij gebruik van glas en porselein.