’Ik zorg nu voor mens, dier en natuur‘

Thom - Medewerker verzorgingsteam

Al vanaf jonge leeftijd zit het zorgen voor dieren en de natuur in mijn bloed. In 1916 is ons familiebedrijf opgericht, waarbij wij altijd al voor dieren en de natuur hebben gezorgd. Inmiddels ben ik de vierde generatie. Het buiten werken en bezig zijn met dieren brengt mij rust. Hoewel ik mijn werk als agrariër prachtig vind, miste ik iets in mijn werkbare leven en dat was zorg voor de mens. Inmiddels werk ik alweer 3,5 jaar bij Associatie Uitvaartverzorging, waarvan de laatste 1,5 jaar in het verzorgingsteam. Dit maakt mijn plaatje compleet, ik zorg nu voor mens, dier en natuur.

Het ophalen en verzorgen van een overledene is ontzettend dankbaar werk. Samen met de nabestaanden
zorgen wij ervoor dat de overledene goed verzorgd wordt. Ik ben tot steun voor de familie die achterblijft en dat is ontzettend mooi om te doen.

‘Is werken bij een uitvaartverzorging niet zwaar?’, wordt er vaak aan mij gevraagd. Dat is het soms zeker, maar na een lange dag werken kom ik thuis tussen de dieren en de natuur waar ik tot rust kom en mijn balans altijd terug kan vinden. Zo hoop ik nog vele jaren dit werk te mogen doen. Want door dit werk besef ik mij des te meer: ‘Het leven is eindig… maar de liefde blijft’.