de_Ruiter

Iets doen voor een ander, dat vind ik belangrijk en het maakt dat ik me goed voel. Daarom ben ik 25 jaar geleden gestart als vrijwillige brandweerman op de blusboot. En het bijzondere is, dat het uiteindelijk ook mijzelf heel veel heeft gebracht. Want wanneer je - soms letterlijk - voor elkaar door het vuur gaat, ontstaat er een groot saamhorigheidsgevoel. Er zijn vriendschappen voor het leven ontstaan op de blusboot.

Eind 2015 werd “De Weer” uit de vaart genomen. Wij hebben de boot overgenomen van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en deze ondergebracht in Stichting Blusboot de Weer. Elke maandagavond zet ik mij met een team van vrijwilligers in om te zorgen dat de boot representatief is en als varend erfgoed behouden blijft voor de Zaanstreek.

Ook in mijn werk is samenwerken een belangrijk onderdeel. 16 jaar geleden begon ik als overledenenverzorger en obductie-assistent. Je bent dan de eerste uitvaartmedewerker die de nabestaanden ontmoeten. Het gaf mij veel voldoening om de overledene netjes verzorgd aan de nabestaanden te kunnen tonen, zodat zij waardig afscheid konden nemen.

Inmiddels werk ik al een aantal jaar op kantoor als regio coördinator, op de afdeling die er achter de schermen voor zorgt dat de uitvaart volledig naar wens verloopt. Van het regelen van de kist, tot het meedenken in oplossingen bij bijzondere wensen. Hoe ingewikkelder de logistiek en hoe meer er organisatorisch te regelen is voor een uitvaart, hoe meer voldoening ik voel als uiteindelijk alles helemaal goed verlopen is.

Denken in oplossingen heb ik ook gedaan voor onze hond Fred. Hij is twee jaar geleden vanuit Lesbos overgekomen. Hij zat daar in een asiel en wij hebben hem een nieuw thuis gegeven. Nu wandel ik dagelijks met Fred door het natuurgebied Jagersveld. Dan kan ik na een dag werken even lekker uitwaaien en mijn hoofd leegmaken.

Oplossingen verzinnen, samenwerken en zorgen dat mooie herinneringen bewaard blijven voor de toekomst, dat is wat mij energie geeft.